Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor

Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 4:10 pm 
Pr0 Farmer

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1698
striker (!empty($user->lang['WROTE'])) ? $user->lang['WROTE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'WROTE'))):
ten bio communikator to w normalnych sklepach sprzedaja? :?: :?:


tak w dziale Trade, budka o nazwie "Pharmacy and Chemistry Tools and Bases".
a taki ql31 można dostać "za darmo" wykonując quest, który dostaniesz od Annie Kingsglade.
Stoi ona przy punkcie w którym pojawiasz się po wyjściu z newbi island (ICC Shuttleport).

Rozmawiasz z nią ona daje Ci urządzenie, idziesz do kolesia Robert Ryan (stoi przed basic shop w west athen) dajesz mu bio communicator ale otrzymujesz go spowrotem.
Nie dość, że masz Bio Communicator ql 31 za free to jeszcze troche expa i kasy ;)

_________________
Token farmer :)


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:14 pm 
Początkujący farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 100
Ql 30, o ile mi wiadomo. Starczy na jakiś czas, a Bio-Communitory najtańsze nie są. Ale przy odpowiednim skillu pharmatech szybko sie zwraca.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: So gru 02, 2006 7:47 pm 
Doświadczony farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 512
W Pharma Tech wcale nie trzeba inwestować jeśli ktoś nie chce, ale trzeba mieć 100+ NCU. Wystarczy znaleźć Tradera mid lub hilevel i poprosić o buff Maestro: Pharmaceutical +125. Inzynier ma buff Philosophers Stone + 62, stackowalny z Maestro Tradera, a Agent Chemical Cocontion +50, stackuje sie z Maestro, ale nie z Philos. stone. Do tego expertyza +20.

Razem daje to 125 + 62 + 20 = 207 w samych buffach, czyli przy odrobinie wysiłku łatwo można mieć około 250 Pharmy bez wydawania choćby 1 IP i bez przekładania implantów. Jak ktoś ma dodatki, to jeszcze dochodzi bonus z warsztatu w AI mieście.

Do przerobienia blood plasmy wystarczy zdaje się 2.5 QL Monster Partsów w Pharma Tech. To oznacza, że samodzielnie można przerabiać wszystko do QL 100, a powyżej to już można poprosić jakiegoś Inżyniera, albo lepiej Tradera (bo sprzeda w Trader Shopie) o pomoc.

Dużo skilla w Pharma Tech powoduje, że QL Blood Plasmy się podnosi, co
daje więcej pieniędzy. Dla przykładu Estachiel mając 600 czy 700 PT robi blood plasmę QL 200 z Monster Partsów QL 170+ i sprzedaje za 70-80k sztuka. Monster Parts QL 200+ zawsze generuje Blood Plasmę QL zaledwie 200, ale na lvl na którym można zdobyć taki QL surowca zarabianie w ten sposób i tak ma marginalne znaczenie.

Blood Plasmę można wykorzystać do robienia apteczek i first-aid kitów, ale się nie opłaca, bo tego i tak masa leci z misji.

QL Bio-Comminutora może mieć wpływ na skoki QL Blood Plasmy, ale przwdopodobnie decyduje o tym wyłącznie skill Pharma Tech. Jeśli QL narzędzia ma znaczenie, to warto mieć jak najwyższy, jeśli nie, to wystarczy 40 albo 60% QL Blood Plasmy.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 12:07 am 
Ambitny farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 372
warto dodac ze dla posiadaczy dodatkow jest jeszcze opcja uzycia laboratorium w HQ miasta organizacji. podnosi ono wszystkie tradeskille o 160.

Pharma tech na low i mid lvlach moze sie jeszcze oplacac jesli przerabiamy wielkie ilosci monster parts na surowice, jednak potem w zasadzie nie przydaje sie na nic innego oprocz robienia bardzo dobrych apteczek (duzy zastrzyk hp przy niewielkich wymaganiach)- a tych nie ma co sprzedawac, bo kazdy jest w stanie zorganizowac sobie ten towar po kosztach od znajomych tradeskillerow.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 9:40 am 
Pr0 Farmer

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1737
Lokalizacja: Poznań
Pharma tech to must have dla każdego kitującego NTka (są tacy, co nie kitują???). Mięso leci w dużych ilościach i za każdą część nie tylko dostaniemy kilka kredytów ale również nieznaczną ilość xp. Możecie wierzyć albo i nie ale ja już nawet dingnąłem robiąc kiełbasę. Obecnie na self buffach (+20 :P) przerabiam mięso ql 180 i w ten sposób urozmaicam sobie czas oczekiwania na spawn mobów. Warto przerabiać mięcho zaraz po podniesieniu bo wtedy jest mniej zabawy; nie można przerobić w plecaku czyli trzebaby wyciągnąć z plecaczka do głównego inv, przerobić i dopiero do sklepu a tak od razu przerobioną część daję do sklepu. To ma znaczenie jak jest tego ze 3 plecaki :)


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 2:01 pm 
Doświadczony farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 569
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Ajsmen (!empty($user->lang['WROTE'])) ? $user->lang['WROTE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'WROTE'))):
Możecie wierzyć albo i nie ale ja już nawet dingnąłem robiąc kiełbasę.


Nie da sie dingnac na tradeskillach...


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 5:30 pm 
Doświadczony farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 498
Lokalizacja: Rubi-Ka, 100-550 Boralis, Backyard 4
Da się.

_________________
Enforcerka - 220/19/70 <a href="http://auno.org/ao/equip.php?saveid=47816">eq</a><br>Panidoktor - 220/11/70 <br>Parę innych 220...<br>Mauer - 150 twink sold <a href="http://auno.org/ao/equip.php?saveid=97851">eq</a><br>I jeszcze trochę lowbie 200+<br>


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 6:29 pm 
Początkujący farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 123
To chyba, że FC to zmieniło.
Przez długi czas nie można było dingnąć robiąc jakikolwiek tradeskill, dochodziło się do wymaganej ilości XP i musiałeś zabić nawet szarego mobka za 1XP żeby dingnąć.
Sprawdze niedługo na swoim NT to będę miał 100% pewności.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 6:58 pm 
Doświadczony farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 569
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Czyli jednak zmienili bo kiedys brakowalo mi z 300 xp do dingu i bawilem sie w tradeskille i nie dalo rady.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 7:03 pm 
Farmer z przyczepką


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 884
offtop sie lekki zrobil ;)


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: N gru 03, 2006 7:39 pm 
Pr0 Farmer

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1737
Lokalizacja: Poznań
Nie wiem czy nie jest to skonstruowane w ten sposób, że jak ma się np. poola xp i robi tradeskilla to część xp jest ze skilla a część z poola i w ten sposób się da dingnąć na tym z poola. No ale w każdym razie się da.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: Jak na poczatku gry zarobic sporo kasy
PostNapisane: Pn kwi 02, 2007 9:17 pm 
Wanna-Be Farmer


Dołączył(a): N mar 25, 2007 1:00 am
Posty: 15
mam już concecrate cushion, czyli tą poduszeczkę. czy ją naprawdę można opylić za 300k?? i jeśli tak, to komu??


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 02, 2007 9:46 pm 
Farmer Mastah


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1271
Lokalizacja: Nesøya(Asker)/Norwegia
para cc QL 10 tak jak masz szczescie 100-250k tak sadze

_________________
Obrazek
Kill Board


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 03, 2007 1:53 pm 
Doświadczony farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 498
Lokalizacja: Rubi-Ka, 100-550 Boralis, Backyard 4
zrób z siebie nooba i czekaj na okazję, jak jakiś high lvl będzie się twinkował i nie będzie mu się chciało zasuwać do banku, to da ci 500k za parę.

_________________
Enforcerka - 220/19/70 <a href="http://auno.org/ao/equip.php?saveid=47816">eq</a><br>Panidoktor - 220/11/70 <br>Parę innych 220...<br>Mauer - 150 twink sold <a href="http://auno.org/ao/equip.php?saveid=97851">eq</a><br>I jeszcze trochę lowbie 200+<br>


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 03, 2007 9:03 pm 
Wanna-Be Farmer


Dołączył(a): N mar 25, 2007 1:00 am
Posty: 15
dlaczego sprzedaje się je po 2?? bo są 1hd?? i czy to oznacza że pojedynczej nie sprzedam??


Góra
 Zobacz profil  
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  


cron