Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Autor

Wiadomość
 Tytuł: naboje do snajperki
PostNapisane: Śr sty 30, 2008 5:23 pm 
Wanna-Be Farmer


Dołączył(a): Śr sty 30, 2008 1:00 am
Posty: 29
jestem nowy w tej grze, i nie za bardzo się orientuję w niektórych jej aspektach. Zauważyłem niedawno że do lepszych broni od tej którą dostaję na starcie potrzebuję naboi. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to działa, w sensie, mam napisane przy snajperce np. ammo 1/5, to znaczy że mam 1 na 5 możliwych? i 1 ammo to ilość na tylko 1 strzał czy jak? jeśli można chciałbym też wiedzieć jak przeładować broń itp. z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 30, 2008 5:40 pm 
Farmer Mastah


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1271
Lokalizacja: Nesøya(Asker)/Norwegia
1/5 jeden nabój w magazynu z pięciu możliwych, naboje kupujesz w sklepie

_________________
Obrazek
Kill Board


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: naboje do snajperki
PostNapisane: Śr sty 30, 2008 5:43 pm 
NoLife

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 2635
1/5 to pewnie ilosc naboi w magazynku, 5 to max w ile miesci magazynek.

Zuzycie amunicji wyglada tak:
normalny strzal - 1 naboj
specjal Aimed Shot - 1 naboj
specjal Fling Shot - 1 naboj
specjal Burst - 3 naboje
specjal Full Auto - wszystkie naboje jakie pozostaly w magazynku (dlatego m.in. dobra bron z Full Auto powinna miec duzy magazynek)

Sa rozne rodzaje amunicji:
Energy Weapon Ammo
Launcher Grenades
Bullets
Shotgun Shells
Flamethrower ammo

Bronie z n00b island (Solar powered) nie wymagaja amunicji.

_________________
220/22/67 Soldier equip pic


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 30, 2008 6:08 pm 
Wanna-Be Farmer


Dołączył(a): Śr sty 30, 2008 1:00 am
Posty: 29
serdeczne dzięki za odpowiedź. a jeszcze mam pytanie jak przebiega ładowanie broni? gdzie mam czas ładowania, bo podejrzewam że ładuje się automatycznie. to chyba ważne skoro potem muszę ładować co 5 strzałów :/


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 30, 2008 7:55 pm 
NoLife

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 2611
Lokalizacja: Kraków
Broń przeładowuje się automatycznie, gdy się skończy amunicja. By doładować samemu broń do pełna, należy wcisnąć Reload (domyślnie chyba klawisz 'v' albo 'r').
Pasek przeładowywania pojawia się lewym górnym rogu ekranu.

_________________
220 agent @ RK2 eq pic

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 30, 2008 7:57 pm 
Doświadczony farmer


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 512
Ładowanie broni jest automatyczne po opróżnieniu magazynka.

Jest też przeładowanie ręczne, pogrzeb w menu, a konkretnie w "Actions". Warto przeciągnąć reload na pasek na górze i używać po pażdej walce.

_________________
Sawik, lvl 100 Ranged Adventurer EQ, <br>Estachiel, lvl 200 Tradeskiller/Support Trader, <br>Rikitikitak, lvl 60 Melee Adventurer, <br>Nargul, lvl 91+ Nanotechnician.


Góra
 Zobacz profil  
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group