Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor

Wiadomość
 Tytuł: FWM 25 wrzesień
PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 6:59 pm 
Teh Legendary Farmer

Kolejny wpis Meansa.
Przyzwyczailiśmy się do dużych, porządnych sneak peak'ów, więc może dlatego kolejny już raz FWM rozczarowuje.

Ciekawa jest za to zapowiedź rychłego wprowadzenia systemu, mającego zachęcić starych graczy do pomocy nowym. Jak to ma działać? Tego nie wie nikt, ale ogólna idea jest taka, że za pomaganie noobom będzie można dostawać darmowe przedłużenia konta.
Obawiam się jednak, że łatwo będzie taki system exploitować.

Źródło

Obrazek

Tytuł: Re: FWM 25 wrzesień
PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 7:57 pm 
Farmer Mastah

ta oferta nie jest przeznaczona dla mnie :( :twisted:

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 8:10 pm 
Ambitny farmer

Cytuj:
idea jest taka, że za pomaganie noobom będzie można dostawać darmowe przedłużenia konta

czyli na przykład jak będę pomagać Korsowi to mi przedłużą konto?

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 8:17 pm 
Doświadczony farmer

Może wprowadzą coś w stylu mentora a Everquesta. To by zakończyło w skuteczny sposób pocketowanie.

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 8:25 pm 
Doświadczony farmer

ama wiecej konkretow plx
scyz w tym szczegolnym przypadku na 100% nie

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 8:50 pm 
Farmer Mastah

mentor w eu/pe też był - "uczeń" wybierał specjalizacje jak miał tam ileś skila w czymś to mentor dostawał jakiś item randomowo... taki za grosze a czasem taki za paręset $ (real cash)

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 10:12 pm 
Doświadczony farmer

Oj ja widze że pora znowu zabierać zabawki do innej piaskownicy , bo o ile trzeba było przyznać że tak ostatnie 1.5 roku FU Com bardzo ładnie dawał sobie radę z AO i jak na tak niszową, zapomnianą grę, jednak sporo się działo, to ostatnie pół roku to głównie obietnice, obietnice, obietnice, obietnice, a jak przychodzi co do czego, to 3 miesiące robią jedną nową perk linię.

Już mi się śmiać z tego chce. Tyle naobiecywali że przy ich tempie pracy skończa gdzieś w 2019. System mailowy, system mentorski, codzienne misje, zmiany w levelowaniu, Wielke Balansowanie PvP (tm), a i nie zapominajmy o New Engine Forever (tm). Komedia.

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 11:02 pm 
Teh Legendary Farmer

Gra jak gra, ale dla mnie wciąż nie ma alternatywy.

Problem jest taki, że... nie ma z kim grać. Tak źle jak jest od sierpnia tego roku w AO jeszcze nie było :(.

Obrazek

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 11:18 pm 
Doświadczony farmer

To chyba na Rimor, bo na RK1 już jest bida z nyndzą od bardzo dawna, o biedakach na RK3 nie wspominając. Farsa polega na tym że oni nawet z RK3 nie chcą nic zrobić, z trudem Means wykrztusił pare miesięcy temu że faktycznie jest jakiś problem, ale nic z tym nie robią. A tam gra jest już praktycznie single player.

A jak wygląda sytuacja na Atlantean to podam przykładowo - od marca 07 jestem w największym omni PvP orgu na serwerze, zawsze były ładne pola (dwa ogromne pola q300, jedno 200, żadna inna guildia nie miała tyle) , zawsze było dużo rajdów w tym Beast i APF kiedy jeszcze nikt nie słyszał o instancjowaniu tych miejsc, więc potencjalni aplikanci się zawsze dobijają drzwiami i oknami do nas.

Jak dołączałem 2.5 roku temu mieliśmy po 25 osób weekendy. W tej chwili mamy 5 osób online w tygodniu , 10 w weekend przez 2-3 godziny póki wszyscy nie wyjdą się nawalić, i prawdopodobnie będziemy szykować merge z dwoma pozostałymi DUŻYMI (czytaj 3-4 osoby online) omni pvp orgami, bo tylko w ten sposób możemy zebrać dość ludzi żeby coś zrobić w NW albo porajdować.

Jak to nie jest sytuacja żeby robić merge serwerów, to ja juz nie wiem kiedy. Ale oni chcą czekać z nowymi silnikiem przed podejmowaniem takich decyzji, i się wywalą tym czekaniem na cyce, bo primo, nowy silnik się pojawi gdzieś w latach 2013-2017, a multimo , jestem w kontakcie z wieloma starymi graczami, i jak mnie pytają o AO, to zawsze padają dwa pytania: kiedy nowy silnik, i czy dalej jest tak pusto. Więc jak silnik wyjdzie , to owszem, ludzie rekatywują konta żeby obadać, a potem zobaczą puste miasta, puste SL ogrody, puste kite hill w Ely, i się zmyją po paru tygodniach.

PostNapisane: So wrz 26, 2009 3:59 pm 
Doświadczony farmer

Poza tym co napisał Pip i Alco, prawda jest taka że FC wprowadza zmiany za późno i za wolno. Ta gra ma 8 lat i całkiem sporą konkurencję na rynku więc z mojego pkt. widzenia AO leci po równi pochyłej na dno. Pytanie tylko czy sięgnie go za rok czy za np. dwa lata.

Jakiś czas temu zwerbowałem kumpla do AO, grał juz kiedyś i podobało mu się, ale to co teraz zobaczył (przed wakacjami) spowodowało że olał tą grę i nie wróci. W AO pozostali juz tylko starzy wyjadacze dla których nie liczy się nic innego niż TL7 i pvp. Osoba zaczynająca grę, wracająca po długie przerwie jest zostawiona sama sobie Po wyjściu z noob island "całe AO" ma ciebie w dupie i na tym kończy się rozgrywka. Kumpel dotarł do 160+ lvl tylko dlatego ze miał pomoc PRK i pamiętał co to twink.

Mi się wydaje ze FC juz dawno zdało sobie sprawę ze AO umiera śmiercią naturalną, i stara się jeszcze utrzymać to co zostało z community, ale jak najmniejszym nakładem kosztów. Engine może wejdzie, ale z tego co juz wiemy poza nowymi modelami postaci (głowy) i drzew AO nadal zostanie kanciate tak jak było. W porównaniu do nowych gier nadal bedzie wypadać słabo, i ludzie po przetestowaniu na froob acc pewnie to oleją.

PostNapisane: So wrz 26, 2009 5:09 pm 
Farmer z taczkami

Amarande napisał(a):
Engine może wejdzie, ale z tego co juz wiemy poza nowymi modelami postaci (głowy) i drzew AO nadal zostanie kanciate tak jak było. W porównaniu do nowych gier nadal bedzie wypadać słabo, i ludzie po przetestowaniu na froob acc pewnie to oleją.

Z tym enginem to nie o wyglad chodzi. Znaczy nie tylko.
Dowcip w tym, że AO laguje na grafice wygladajacej jakby ja ten gość projektował,
bo liczy te trójkaty prockiem.

PostNapisane: So wrz 26, 2009 5:38 pm 
Doświadczony farmer

Wladek napisał(a):
Amarande napisał(a):
Engine może wejdzie, ale z tego co juz wiemy poza nowymi modelami postaci (głowy) i drzew AO nadal zostanie kanciate tak jak było. W porównaniu do nowych gier nadal bedzie wypadać słabo, i ludzie po przetestowaniu na froob acc pewnie to oleją.

Dowcip w tym, że AO laguje na grafice wygladajacej jakby ja ten gość projektował,

Zgadza się Władziu ale, to że teraz grafikę w AO będą obsługiwały nowe karty to chyba ciut za mało. Będzie brakowało pixelshadera, bumpmapingu itp. To w tej chwili standard w grach.
To że będę miał 60+ fps nie bardzo mnie interesuje skoro i tak gra będzie wygladac jak 8 lat temu.

PostNapisane: So wrz 26, 2009 6:26 pm 
Farmer z taczkami

Amarande napisał(a):
Wladek napisał(a):
Amarande napisał(a):

Zgadza się Władziu ale, to że teraz grafikę w AO będą obsługiwały nowe karty to chyba ciut za mało. Będzie brakowało pixelshadera, bumpmapingu itp. To w tej chwili standard w grach.
To że będę miał 60+ fps nie bardzo mnie interesuje skoro i tak gra będzie wygladac jak 8 lat temu.

Ja na szczęście nie wiem co to są te bumbumy i pixelcośtamy :P Przyznaję, te ludziki i potwory w AO takie jakies kanciate są. Prawda.
Ale w baldurs gate są gorsze, a w to teraz grywam :)
Ta kanciastość to mi mało przeszkadza, jedyne co, to snieg w Pen mnie do szau doprowadza. :)

PostNapisane: So wrz 26, 2009 6:32 pm 
Teh Legendary Farmer

A gacie T3 martiala... ? :P

Tak, wiem, engine nie ma nic do tego, ale musiałem :>

Obrazek

PostNapisane: So wrz 26, 2009 6:36 pm 
Farmer z taczkami

Pipboy napisał(a):
A gacie T3 martiala... ? :P

A propos gaci, fajnie by było gdyby barwiły się na brązowo z tyłu, gdy MA łapie agro :p

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona